Trafik till din blogg

· Bloggar
Author

Du kanske precis har börjat skriva din blogg men än så länge har läsarna inte strömmat till. Eller så är du nyfiken på att pröva att blogga men du vet inte hur du ska få läsare till bloggen. En lyckad blogg med många läsare och som kanske även skapar reklamintäkter är aldrig garanterad, men lyssnar man till dem som lyckats så finns det i alla fall några saker att tänka på.

Blog på svarta tavlan

Tipsen nedan är hämtade från Tidningen Skriva:

  • Skriv om något som du brinner för och dessutom är lite insatt i. Försök inte att gissa vad publiken gillar och gå på det för om du inte väljer med hjärtat kommer det att slå igenom i dina texter. Många kända bloggare berättar att de inte började blogga för att tjäna pengar, utan för att de uppskattade att skriva om sitt intresse.
  • Foton är extremt viktigt. Ett foto säger mer än 1000 ord, och foton spelar en central roll på de flesta sociala media. Ett attraktivt foto lockar dina följare att faktiskt läsa inlägget som ändå är det viktigaste.
  • Uppdatera ofta och regelbundet. Det finns ju inget skäl att återkomma till en blogg där ingenting händer. Försök att uppdatera enligt ett mönster, till exempel i början och slutet av veckan. Vissa typer av bloggar kan till och med behöva uppdateras varje dag, eller nästan i realtid, beroende på vad som avhandlas. Detta kan gälla om man följer någon typ av tävlingar, det är inte så intressant att få kommentarer en vecka senare.
  • Kommunicera med andra. Kommentera i bloggar som skriver om liknande ämnen, vinnlägg dig om ett trevligt inlägg som skapar mervärde. När du skriver om en person eller en blogg, skicka dem gärna en länk till din text. På detta sätt kan du bygga upp ett nätverk och också få andra att länka till dig.

Som exempel kan vi titta på en blogg som uppfyller kriterierna ovan och vi väljer tippat.se.Här ger man tips och förslag kring betting på mestadels sport. Som sagt ovan måste uppdateringarna vara frekventa kopplat till spel och tävlingar. Här kommer tipsen i princip dagligen och ofta flera gånger om dagen. Skribenterna brinner för sport och kommentarerna i bloggen tyder på ett stort engagemang. För den som vill betta finns mycket intressant information att hämta, tips om matcher, om spelbolag som är seriösa respektive har bra odds på en viss match och så vidare.