Olika bloggportaler

· Bloggar
Author

När du ska börja blogga finns det ett flertal olika bloggportaler att välja mellan. För att bloggandet ska kännas kul är det viktigt att du hittar en portal som känns bra för dig. Det ska vara enkelt och roligt att blogga, annars tappar man lätt intresset. Idag finns det flera bra portaler som vem som helst kan bli medlem på helt gratis.

Bloggare

Om du är en helt ny bloggare kan du börja med att testa på ett par olika portaler innan du bestämmer dig för vilken portal du vill starta din blogg på. Känn efter hur de olika portalerna känns. Hur ser designen ut? Är det enkelt att ändra sin design? Går det smidigt att skriva ett blogginlägg? Hur fungerar uppladdning av bilder? Och så vidare. Nedan kan du läsa om några av de största och populäraste bloggportalerna.

Blogg.se

Blogg.se är en svensk bloggportal med flera tusentals bloggar. Bloggverktyget är enkelt att använda och erbjuder flera möjligheter till att synas och på så sätt få fler läsare. Du kan skapa din egen design eller välja mellan färdiga mallar.

WordPress

WordPress är en internationell bloggportal där du enkelt kommer igång med bloggandet. Numera fungerar WordPress även som innehållshanteringssystem och erbjuder ett stort antal olika plugins och widgets samt teman.

Blogger

Blogger är en bloggportal som numera ägs av Google och bloggar som skapas på portalen går under domännamnet blogspot.com. Blogger finns tillgänglig på ett flertal olika språk, varav svenska är ett. Man lär sig snabbt hur portalen fungerar och det är enkelt att uppdatera sin blogg.Ytterligare svenska bloggportaler är bland annat devote.se, myshowroom.se, och finest.se.