Sportbloggar

· Bloggar
Author

Att blogga har mer eller mindre blivit en trend i Sverige. Genom en blogg får man möjligheten att dela med sig av sitt liv, sina åsikter, idéer och funderingar till resten av svenska folket, och även resten av världen. En del skriver endast för sig själva eller för att nära och kära ska kunna ta del av vad de har för sig. Andra vill nå ut till fler människor och väljer att skriva om sådana ämnen som människor kan tänkas vara intresserade av. Sport är ett sådant ämne och idag finns ett flertal intressanta sportbloggar att läsa.

Sportbloggar

Idag finns många stora sportbloggar och det finns något för alla olika sporter. De flesta större tidningar idag har egna sportbloggar vilket gör att du som sportintresserad hittar mycket intressant att läsa om. Ett exempel hittar du på tidningen Expressen som har stora bloggare som bland annat Mattias Ek och Henrik Sjöberg. Även många av de större spelsajterna har idag bloggar där du kan läsa om hur oddsen ligger i olika tävlingar, vilka idrottsstjärnor som är i toppform samt hur det gått i alla tävlingar och sporter. Ett exempel hittar du på sportsajten Betsafe där du kan läsa intressanta blogginlägg om aktuella matcher och kommande tävlingar. Förutom dessa två nämnda finns det även en hel del privatpersoner som idag bloggar om sport. Gillar du sport är nätet en stor resurs att hitta bra och intressant läsning, för att hålla dig uppdaterad och ajour på just den sport du gillar.Fotboll

Fotbollsbloggar

Om du är intresserad av fotboll rekommenderar vi dig att kika in på Fotbollsbloggen på Aftonbladet. Denna blogg drivs av Robert Laul och uppdateras ofta med intressanta inlägg om vad som händer i fotbollsvärlden. Ytterligare en omtyckt fotbollsblogg som uppdateras ofta är Bara ben på Glenn Hysén som är Sveriges största supporterblogg och skrivs av över 50 skribenter.

Hästbloggar

Hästbloggar har blivit ett riktigt populärt fenomen inom bloggvärlden. Ett välkänt ansikte för många ungdomar inom denna kategori är Tyra Sjöstedt som både driver en personlig blogg samt en hästblogg vid namn Tyras Hästar. En annan populär bloggerska inom hästvärlden är Nellie Berntsson som bloggar på Metromode.se. Både Tyra och Nellie skriver om sitt liv med hästar och delar även med sig av mycket annat som rör ämnet. Ytterligare en blogg om hästar är Ridsportbloggen som skrivs av Christel Behrmann på Skånskan.se.

Träning

Träningsbloggar

Träningsbloggar är en väldigt stor bloggkategori. Det finns bloggar för tjejer, bloggar för killar, fitnessbloggar, löpningsbloggar, bloggar som beskriver livet mot en hälsosammare livsstil och så vidare. En av de större tränings- och hälsobloggarna är PT-Philips blogg. Philip har en väldigt genomtänkt blogg och tipsar bland annat om kost och träning. När det kommer till kvinnliga träningsbloggar är bloggen Svettlukt riktigt populär. Bloggen drivs av fitnessmodellen och fightern Bea som ofta kommer med goda råd och peppande tips om hur man kommer i form.