Hur blir man en stor bloggare?

Att blogga är något som var och varannan människa sysslar med nu för tiden och det är därför väldigt svårt att bli en stor bloggare med flera hundratusentals läsare i veckan. Däremot finns det små knep som du kan ta till för att göra din blogg riktigt bra. Tipsen som följer nedan passar både dig som redan har en blogg och dig som funderar på att starta en blogg.

Blogg

Satsa på en specifik genre

Välj ett ämne som intresserar dig eller som du vet mycket om och fokusera din blogg kring just det ämnen. Detta kan vara allt från mode eller sport till matlagning eller inredning. Självklart kan du baka in din vardag och privatliv i bloggen, men försök håll en röd tråd genom alla inlägg.

Uppdatera ofta

För att bli en stor bloggare bör man blogga flera gånger per dag, eftersom detta ger besökarna en större anledning att ofta klicka sig in på bloggen. Håll gärna inläggen korta så att de är lättlästa.

Använd dig av länkar

Bloggvärlden är ett stort nätverk. Länka till bloggar som du tycker om på din blogg, så får du förhoppningsvis länkar tillbaka i gengäld. Genom att bli rekommenderad av andra är chansen större att fler läsare hittar din blogg.

Bloggare

Var aktiv i andra människors bloggar

Kommentera i de bloggar du läser. När du skriver en kommentar i någon annans blogg kan du samtidigt lämna din signatur som länkar till din blogg. På så sätt lämnar du alltid ett litet spår efter dig och andra läsare på de bloggar du kommenterar kan på så sätt hitta till din blogg.

Gör något nytt

Ett smart sätt att få uppmärksamhet i bloggvärlden är genom att publicera något som ingen annan publicerat tidigare. För att hitta ett riktigt bra scoop kan det löna sig att man ständigt håller sig uppdaterad inom att nytt som händer inom den genre man bloggar om.Gör det enklare att hitta din blogg. Genom att presentera din blogg på olika bloggsidor blir det lättare för läsare att hitta till din blogg. Exempel på bloggsidor att presentera sig på är bloggportalen.se och bloggtoppen.se.